Der er rigtig mange danskere, der vælger at blive iværksættere. Det kan der være flere gode grunde til, og de vil blive gennemgået senere. Ligemeget hvad årsagen er til det, er de alle rigtig vigtige. Iværksættere er nemlig en vigtig ting for Danmarks vækst. Derfor er det en negativ udvikling, at antallet af nye iværksættere har været faldende siden år 2015. Læs med her og lær meget mere om iværksætteri

Hvordan går det med iværksætteriet i Danmark?

Iværksættere er altså rigtig vigtige for Danmark og vores økonomi. Derfor er det også positivt at se, at antallet af CVR registreringer i Danmark er steget siden år 2011. Dog har der været en negativ udvikling på det seneste. Nye CVR registreringer er nemlig faldet blandt alle aldersgrupper siden år 2015, og faktisk er det samlede antal af CVR registreringer også faldet fra år 2015 til år 2017.

Hvorfor bør du blive iværksætter? 

Det er i særdeleshed unge, der vælger at blive iværksættere og starte deres firma. Det kan ses ved, at det er aldersgruppen under 25, der år for år stifter flest nye virksomheder. Det hænger nok sammen, at de godt kan lide de fordele der følger med: 

  • Fleksibilitet
  • Udbyttet er dit eget
  • Arbejd for dig selv

Der er altså nogle forskellige ting, der trækker livet som selvstændig op. Først og fremmest har man fleksibilitet i hverdagen, og man kan næsten arbejde lige når man vil. Derudover går alt det udbytte man tjener til en selv, medmindre man ejer virksomheden med en eller flere andre personer. Til sidst arbejder man også blot for sig selv. Der er mange unge, der ikke kan lide at have en eller flere chefer over sig. 

Der er dog også ting som investeringer i en dankortterminal og lignende, der trækker ned.

Nye virksomheder kræver investeringer som fx en dankortterminal

Hvis man gerne vil være en succesfuld virksomhedsejer, kræver det ofte store investeringer. Åbner man fx en fysisk butik, skal der investeres i inventar, en dankortterminal og meget mere. Dette er desværre ikke ting, som man kommer udenom. Hvis man vil åbne fysisk butik er det nemlig nødvendigt fx at have en dankortterminal, hvis man gerne vil tiltrække kunder. Vil man derimod hellere lave en webshop, skal der investeres i lidt andre ting. Man vil højest sandsynligt stadig have brug for inventar til opbevaring af varer. Men udover det skal man også betale for at få opsat en hjemmeside og meget mere.