Vi lærer allerede fra vi er helt små, at vi skal huske at passe på vores tænder. Og det er der en god grund til. Der kan nemlig følge rigtig mange problemer med i fremtiden, hvis man ikke gør det. Skulle der gå noget galt med ens tænder, kan man heldigvis få hjælp af en klinisk tandtekniker. Læs med her og lær meget mere om hvordan du bedste passer på dine tænder

Sådan passer du på dine tænder

Vi lærer som sagt i en tidlig alder, at vi skal passe på vores tænder. Det er der også en rigtig god grund til. Hvis man ikke passer på sine tænder, kan det nemlig medføre en masse irriterende problemer i fremtiden. Og ikke nok med at det er irriterende, kan det også blive rigtig dyrt. I Danmark har vi gratis tandlæge indtil vi er 18, men når vi fylder 18, er det på egen regning. Og et tandlægebesøg er ikke særlig billigt. Derfor kan man med fordel huske at børste sine tænder godt og måske spise lidt mindre sukker.

Der er dog nogle, der ikke ved, hvordan man bedst børster sine tænder. Der er heldigvis en masse forskellige guides på nettet, hvis man er i tvivl. 

Først og fremmest er det vigtigt, at man kommer rundt i hele munden. Derfor kan man med fordel dele tandbørstningen op i overmunden og undermunden. På den måde sikrer man, at man ikke glemmer nogle af tænderne. Derudover skal man også huske at komme ned til tandkødet. 

Der er mange, der tror, at det er vigtigt, hvilken tandbørste man køber. Men det er det faktisk ikke. Her er det blot vigtigt, at man husker at udskifte sin tandbørste hver 3. måned. Nogle gange kan det dog være nødvendigt før, man skal blot holde øje med om tandbørsten begynder at være slidt.

En klinisk tandtekniker kan hjælpe med diverse problemer i munden

Det kan dog ske, at man får problemer med tænderne på trods af, at man har passet ordentligt på dem. I så fald bliver man nok nødt til at besøge en klinisk tandtekniker, selvom det er dyrt. En klinisk tandtekniker kan hjælpe med alle problemer, man nu måtte have i munden. Man kan også sagtens tage til en klinisk tandtekniker, hvis man finder sent ud af, at man måske har brug for bøjle eller lignende. 

3 ting en klinisk tandtekniker kan hjælpe med: 

  • Huller i tænderne
  • Bøjle eller lignende
  • En flækket tand