Padel tennis historie

 

Padel tennis er en sport, der blev opfundet tilbage i 1969 i Mexico. Det startede faktisk, fordi en rigmand ved navn Enrique Corcuera gerne ville spille tennis hjemme hos ham selv. Men der var ikke plads nok til den store bane, samt der var ingen åbne områder.

 

I stedet havde han et 10 x 20 meter område, hvor der var høje vægge hele vejen rundt. Det blev så i stedet til en ny sport – nemlig padel tennis. Her er spillet kendt for, at man må bruge væggene og alt pladsen til at få bolden rundt med. 

 

Rejste fra et land til et andet

Til trods for padel sportens oprindelse i Mexico, gik der ikke længe før, at den var at finde i andre lande. Som med så mange andre ting her i verdenen, kræver det kun én anden person, at få noget til at rejse fra et sted til et andet. Dette var ingen undtagelse heller. Enrique Corcuera havde en spansk ven ved navn Alfonso De Hohenlohe, som blev introduceret til sporten. I 1974 blev der stiftet den første Europæiske padelklub. Efterfølgende blev sporten introduceret til Argentina, og inden længe steg populariteten markant. 

padel tennis net og bold

En sport for de rige

Sporten blev introduceret og skabt af den rige business man; Enrique Corcuera. Han introducerede hans venner, som også var i den rige elite til sporten og sådan voksede den sig hurtigt stor blandt folk med mange penge. Men som tiden gik, blev det i stedet til en kæmpe sport blandt alle. I Spanien nåede de allerede i 90’erne at runde 1 million spillere. 

 

Den bedste spiller

Ifølge ranglisten i september 2020 var nr. 1 Francisco Navarro Compán indenfor mændene. Han er spanier og tjekker du ranglisten igennem på både herre og kvindesiden, kan man næsten mærke spaniernes forkærlighed for padel tennis, og hvor stor en sport det er der.