Det nordiske design med et naturrigt look er blevet meget populært på boligmarkedet de seneste par år. Man ser i større grad at træ bruges som fundament eller belægning for huse. Dette giver dem et moderne udseende. Det meste af det træ der bliver brugt, er trykimprægneret træ. Læs mere om trykimprægneret træ og det nordiske look nedenunder.

Det nordiske look

Det nordiske look er inspireret af naturen og de grønne og brune farver som man naturligt vis kan finde i naturen. Flere og flere begynder at inkorporere dette nye design look i både deres huses belægning og mure, lige såvel som deres indretning. Man ser i flere huse at der laves plantevægge eller andet lignende naturinspirerede møbler i de fine nye moderne huse. Men det er ikke bare alt slags træ der skal bruges til dette naturinspirerende look. Det kan nemlig hurtigt blive en belastning på naturen ressourcer og være skadeligt for miljøet. Det er derfor vigtigt at det imprægneret træ der bliver brugt til de nye moderne huse, er blevet behandlet ordentligt inden brug.

trykimprægneret træ skal have den rigtige behandling

Inden det imprægnerede træ skal bruges, skal det behandles. Slutresultatet vil give et miljømæssigt tilfredsstillende trykimprægneret træ.

Når man skal lave trykimprægneret træ, skal man:

  • Sikre træet er sundt
  • Mætte splintveddet med imprægnerings væske
  • Placere træet i tanken og udtrække luft og fugt
  1. Sikre træet er sundt

Når man skal tjekke om træet er sundt, så tjekker man efter om træet er smittet med svamp og er fri for mikroorganismer. Samtidig er det vigtigt at træet er fri for bark og er tørret. Det må ikke være vådt træ inden processen starter.

  1. Splintveddet mættes ved imprægnerings væske

Når man skal lave trykimprægneret træ består behandlingen i at træbeskyttelsesmidler som indeholder aktive stoffer som bekæmper svamp, råd og insekter, presses ind i træet. Imprægneringen sker ved at træbeskyttelsesmidlerne trænger helt ind til træets splintved. Hvis dette lykkes, er det trykimprægneret træ beskyttet bedre mod biologisk nedbrydning

  1. Placeres i tanken od udtrækker luft og fugt

Efter at de træbeskyttende midler er trængt ind i træets splintved, så skal træet placeret i tanke hvor der skal trækkes luft og fugt ud af træet. Men før træet kan leveres ud til dens kunder skal træet være fikseret i 48 timer. Dette sikre at der ikke længere er nogen våde væsker der drypper fra træet.