Tagpap er en yderst funktionel tagdækningsform med mange fordele

tagpap

Tagpap er en yderst funktionel tagdækningsform med mange fordele

Byggematerialer til tag

Der findes et bredt udvalg af diverse byggematerialer til tag. I sortimentet finder du alt lige fra Cembrit bølgeplader, Metrotile ståltag, beton- og tegltagsten til primære tage. Men også forskellige typer termotage, trapezplader til udestuer, overdækkede terrasser og carporte. Her finder du stort set alt, uanset hvad du lige står og mangler af byggematerialer til tag. Der findes desuden også et stort udvalg af tilbehør til tag som blandt andet snefangsgitter, tagtrin, taghætter og ikke mindst rygningsbånd. Derfor skal du aldrig bekymre dig om at skulle undvære lige præcis det, som du står og mangler i øjeblikket.

Hvad er tagpap?

Tagpap er en forholdsvis ny tagdækningsform, som besidder et stort antal fordele. Materialet blev introduceret på markedet i 1930’erne og er siden hen blevet en yderst populær løsning. Grunden til at det har vundet indpas på det danske marked i de sidste årtier er blandt andet på grund af den lave og fordelagtige pris samt det meget funktionelle materiale. Materialet er nemlig yderst brugervenligt og nemt at lægge pænt på taget. På grund af materialets lette vægt er det derudover også muligt at lægge på tage, hvor den underliggende konstruktion ikke kan bære en høj vægt. Derfor er tagpap oplagt til mange forskellige slags tage.

 

Nogle er de væsentlige fordele ved tagpap ses herunder:

  • Billig tagdækningsform
  • Vindfasthed
  • ringe vægt
  • Lang levetid
  • Tilpas elasticitet
tagpap

Konstruktionen af tagpap

Tagpap består af flere lag af forskellige materialer. Før i tiden var kernen lavet af gammeldags pap, som man kender det. Dette er desuden årsagen til at det stadig kaldes tagpap i dag. Pap var dog ikke et specielt velegnet materiale til kernen i materialet, da det optog fugt, hvis overfladen gik i stykker. Derfor er det i dag opbygget på en kerne af polyesterfibre, der udover at være fugtbestandigt også giver taget større styrke og holdbarhed end det gammeldags pap gjorde. Udenpå kernen af polyester er tagpap belagt med et lag af bitumen og kunstgummi, som typisk er en blanding af asfalt og syntetisk gummi. Ofte er der også pålagt et lag af stengranulat bestående af knust skifer. Dette lag er både med til at rullerne ikke så nemt klistrer sammen inden tagpappen rulles ud, men også at taget er mere skridfast. Løsningen har en levetid på op til 40 år, og ligger tagpappen stadig fast, når den trænger til udskiftning, kan man ofte blot lægge et nyt lag  ovenpå det gamle.

Post a Comment

#Follow us on Instagram