Nyd en alkoholfri vin og kør hjem

Alkoholfri vin er et sundere valg

Nyd en alkoholfri vin og kør hjem

Det er en historisk tradition at drikke alkohol i Danmark, og det er en del af vores normer og kultur. Det kan derfor godt føles som en afvisning af fællesskabet, hvis man afviser at drikke alkohol. Der bliver derfor ofte drukket igennem til især julefrokoster, hvor en meget populær drik er fx snaps og vin. Læs med her og få mere viden omkring alkohol, julefrokoster og meget mere

Der bliver drukket store mængder alkohol til julefrokoster

Der bliver i november og december holdt adskillige julefrokoster i hele landet. Det kan være i mange forskellige fællesskaber som fx familie, kolleger eller noget helt tredje. Til julefrokosterne får man god mad og en masse alkohol indenbords. Der bliver drukket øl, vin og snaps i lange baner, og mange ender med at blive meget fulde. 

På trods af at mange er meget fulde og har en alt for høj promille, ender de med at køre selv hjem. Hvis man har en promille på 0,5 eller mere, kan det give bøde. Det svarer til cirka imellem 1 og 3 og afhænger af, hvad man vejer og om man er mand eller kvinde. Der er hvert år rigtig mange færdselsuheld forbundet med personer, der har indtaget alkohol. Fra 2013 til 2017 døde 140 mennesker og 829 mennesker kom til skade i ulykker med en spirituspåvirket fører. Der er derfor meget fokus på netop spiritusbilister fra politiets side, og der er særligt meget fokus i julefrokost perioderne.

Alkoholfri vin med gode venner og veninder

Hvad er der af alternativer uden alkohol?

 

Man er jo selvfølgelig ikke tvunget til at drikke alkohol med de andre, men det er lidt hyggeligt at tage et glas vin eller en drink med sin familie, kolleger eller venner. Der er dog kommet mange alternativer til alkoholiske drikke. Det er fx blevet muligt at købe en alkoholfri vin, og der tilbydes i dag både hvidvin, rødvin, rose og mousserende. Producenterne er blevet dygtige til at producere alkoholfri vin, men der vil selvfølge stadig kunne smages forskel grundet manglen af alkohol. 

 

3 fordele ved alkoholfri vin: 

  • Lavere kalorieindhold
  • Kør selv hjem
  • Undgå tømmermænd

Der er mange fordele forbundet med alkoholfri vin. For det første er kalorieindholdet kun cirka ⅓ af en almindelig vin. Derudover har man mulighed for selv at køre hjem, og man kan derfor slippe for at bruge penge på en taxa. Til sidst undgår man tømmermænd og får meget mere ud af den næste dag.

Post a Comment

#Follow us on Instagram