God motorik er afgørende for indlæringen på sigt

God motorik er afgørende for indlæringen på sigt

Det er vigtigt at babyer har den rette beklædning og den rette opbakning fra forældrene, når der skal leges eller lignende. Indendørs aktiviteter er med til at forbedre babyers motorik markant, og det er derfor vigtigt at forældre tager sig tid til at lege med deres babyer. Det er derudover også vigtigt, at der købes den rette beklædning til babyen for at sikre de bedst mulige rammer. Læs med i det følgende og lær mere om motorikkens betydning i opvæksten:

Hvordan og hvorfor bør man træne sin babys motorik? 

 

God motorik kan hjælpe med at forbedre børns og babyers mod og selvværd. Det er derfor vigtigt, at forældre har fokus på deres børns motorik fra så ung en alder som muligt. Det kan være svært at lære, hvis man har en dårlig motorik, da der i stedet skal bruges mange kræfter på at holde styr på sin krop. Der er nogle tegn, der kan tyde på dårlig motorik, man som forældre kan holde øje med: klodsethed, dårlig balance og utryghed ved bilkørsel eller voldsomme lege.

Der er flere forskellige øvelser og aktiviteter, man som forældre kan lave med sin baby, for at forbedre motorikken. Et eksempel kunne være, at “hænge babyen til tørre”, hvor man holder babyen forsigtigt med hovedet nedad. Denne øvelse er med til at stimulere balancesansen samt løsne babyens nakkemuskler. En anden øvelse kunne være trillebøren, hvor man holder babyen i benene og går med ham/hende som en trillebør. Dette forbedrer babyens krydsbevægelser og kravleri.

Baby leggins passer til alle aktiviteter

Baby leggings er gode til bl.a. indendørs leg

 

Det er som nævnt tidligere vigtigt at byen har den rette beklædning for at sikre de bedst mulige rammer. Ved indendørs leg er fx baby leggings meget relevante og behjælpelige. Baby leggings tilbydes i mange forskellige farver og passer derfor ind i enhver garderobe. Derudover er der mulighed for at få baby leggings med gummidutter på knæene, som gør det nemmere for babyer at kravle, hvilket er en kæmpe hjælp i starten. 

 

3 vigtige krav til baby leggings: 

 

  • Behagelige
  • Hjælpsomme
  • Beskyttende

 

Det er vigtigt at leggingsene er behagelige og komfortable, da de skal bruges til diverse øvelser og lege, hvor der kræves bevægelsesfrihed af babyen. Derudover er det også et stort plus hvis leggingsene har gummidutter på knæene, da dette er en stor hjælp. Til sidst skal leggingsene også være beskyttende og sørge for at babyerne ikke får sår mm. på bl.a. knæene.

Post a Comment

#Follow us on Instagram